- Kuruluş yılı 1992
- 3 Enstitü
- 19 Fakülte
- 1 Yüksekokul
- 21 Meslek Yüksekokulu
- 16 Farklı Yerleşke
- 81.372 Öğrenci
- 2330 Akademik Personel
- 1589 İdari Personel
- 377 Sözleşmeli Personel
- 15 Araştırma ve Uygulama Merkezi
- 28 Araştırma ve Uygulama Birimi
- 159.032 Elektronik Kitap
- 91 Adet Öğrenci Kulübü
17 Ağustos 1999 tarihi gerek ülkemiz gerekse üniversitemiz açısından büyük kayıpların yaşandığı acı bir tarih. Marmara depreminin etkisiyle oluşan bu büyük yıkım üniversitemizin %75 inin yok olmasına sebep olmuştur, ancak Üniversitemiz gücüyle bu büyük yarayı hızla sarmış bugünkü modern ve her açıdan gelişmiş kampüsüne kavuşmuştur.
Türkiye’nin ilk projelendirilmiş yerleşkesi olan Umuttepe Yerleşkesi Türkiye’nin ve dünyanın sayılı kampüslerindendir. Doğanın merkezinde, şehrin gürültüsünden uzak, ferah havası ile özel bir konumu olan yerleşkemiz 6500 dönümlük alanda; spor tesisleri, araştırma ve uygulama hastanesi, modern eğitim kurumları ve sosyal alanları ile gurur verici bir tesis kimliğindedir.
Teknopark
Kocaeli Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi olarak misyonumuz 2023 yılı sonuna kadar kapasitemizin yasaların belirlediği çerçevede, tam olarak kullanılmasını sağlamak. Bölgemizde Ar-Ge kültürünün yerleşmesine, Üniversite-Sanayi işbirliğinin gelişmesine
katkıda bulunmak ve uygulamaları örnek alınan bir kurumunu tesisini mümkün kılmaktır.
Teknoloji Geliştirme bölgemizde çalışmakta olan firmalarımız veya araştırmacılar Kocaeli Üniversitesi’nin Uygulama ve Araştırma Merkezlerinden bu merkezlerimizin yönergelerinin izin verdiği ölçüde yararlanma olanaklarına sahiptirler.
Test Merkezimizde bulunan 3D Tarayıcı, Termal Kamera, Lehimleme-Vakum-Sıcak Hava Rework İstasyonu, Multimetre, Osilopkop, Spectrum Analizör, DC Güç Kaynağı, 50 MHZ Arbitrary Fonksiyon Jenerötörü, 3D Printer, CNC Router ve Solid Works Mekanik Tasarım Programı gibi cihazlardan yaralanabilir.
Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği
Bilişim Sistemleri Mühendisliği
Bilişim Sistemleri Mühendisliği(KKTC Uyruklu)
Bilişim Sistemleri Mühendisliği(M.T.O.K.)
Biyomedikal Mühendisliği(M.T.O.K.)
Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri
(İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi)EA
Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri(İÖ)
(İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi)EA
Denizcilik İşletmeleri Yönetimi
(Sağlık Bilimleri Fakültesi)SAY
Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği
Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği(İÖ)
Enerji Sistemleri Mühendisliği
Gastronomi ve Mutfak Sanatları(Yüksekokul)
(Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu)SÖZ
Halkla İlişkiler ve Tanıtım(İÖ)
Harita Mühendisliği(KKTC Uyruklu)
(Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi)EA
Havacılık Yönetimi(Fakülte)(İÖ)
(Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi)EA
(Sağlık Bilimleri Fakültesi)SAY
(Mimarlık ve Tasarım Fakültesi)SAY
(İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi)EA
(İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi)EA
İlköğretim Matematik Öğretmenliği
(İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi)EA
(İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi)EA
Konaklama İşletmeciliği(Yüksekokul)
(Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu)EA
Metalurji ve Malzeme Mühendisliği
Metalurji ve Malzeme Mühendisliği(İÖ)
(Mimarlık ve Tasarım Fakültesi)SAY
Otomotiv Mühendisliği(M.T.O.K.)
Radyo, Televizyon ve Sinema(İÖ)
Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık
Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi
(İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi)EA
Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi(İÖ)
(İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi)EA
(Sağlık Bilimleri Fakültesi)EA
Sosyal Hizmet(Fakülte)(KKTC Uyruklu)
(Sağlık Bilimleri Fakültesi)EA
Spor Yöneticiliği(Fakülte)(İÖ)
Uçak Elektrik-Elektronik(Fakülte)
(Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi)SAY
Uçak Gövde-Motor Bakım(Fakülte)
(Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi)SAY
(İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi)EA
(İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi)
Çift Anadal Programı (ÇAP)
4 üzerinden en az 3,00 ortalamasının olması, ÇAP yapmak istediği bölümler arasında imzalanmış bir protokol olması vb. gibi şartlar bulunmaktadır.
Yandal Programı bulunmamaktadır.
Kredi Yurtlar Kurumu’na Bağlı Yurtlar veya Kocaeli Üniversitesi İktisadi İşletmeye Bağlı Yurtlarda kalabilirler.Bu yurtların yanında özel yurtlar da bulunmaktadır. Kocaeli’nde barınma sorunu bulunmamaktadır.
Kütüphanemizde bulunan yayınlar, uluslararası kural ve standartlara göre (AACR-2) bilgisayar ortamına aktarılmakta, Library of Congress Sınıflama Sistemine göre sınıflandırılarak, açık raf düzeninde hizmete sunulmaktadır. Söz konusu yayınlar online olarak http://library.kocaeli.edu.tr web adresinden taranabilmektedir
Ayrıca görme engelli öğrencilerimiz için oluşturulan Görme Engelliler Birimi’nde, özel programları ve donanımı sayesinde kütüphanede yer alan bütün kaynaklardan yararlanmaları sağlanmaktadır. Kütüphanemizde basılı kaynak sayısı 116.000’den fazla, abone olunan veri tabanlarına bağlı elektronik kaynak sayısı 3.600.000’den fazladır.
Ayrıca görme engelli öğrencilerimiz için oluşturulan Görme Engelliler Bölümü’nde, özel programları ve donanımı sayesinde kütüphanede yer alan bütün kaynaklardan yararlanmaları sağlanmaktadır. Kütüphanemizde basılı kaynak sayısı 119 binden , abone olunan veri tabanlarına bağlı elektronik kaynak sayısı 868 binden ve erişime açık olan diğer elektronik kaynak sayısı 6 binden fazladır.
KOÜ Öğrenci Konseyi, üniversite ile ilgili eğitim, öğretim, tanıtım, geliştirme ve sorunların tartışılıp Kocaeli Üniversitesi’nde ulusal, uluslararası, her türlü kongre, sempozyum vb. çalışmaların gerçekleştirildiği ve öğrencilerin kullanımına açık 1200 kişilik kültür ve kongre merkezi bulunmaktadır. Yine buna paralel 450, 350, 250 ve 50 kişilik çalıştay odaları hizmet vermektedir.
Üniversitemiz Gazanfer Bilge Spor salonu; 10300 m2 kapalı alana sahip, içinde 2000 seyirci kapasiteli Arena, 3 adet uygulama salonu, 2 adet kondisyon salonu, 2 adet dans ve atölye salonları bunmaktadır. Ayrıca 1 adet Futbol ve atletizm pistine sahip, 3 adet Basketbol, 4 adet Voleybol ve 4 adet Tenis kortu bulunan 6700 m2 üzerine kurulu açık spor tesislerine sahiptir. Ayrıca kapalı yarı olimpik yüzme havuzu bulunmaktadır ve öğrencilere hizmet vermektedir.
Kampus ortamında kablosuz internet erişiminden, özel kafe-restaurantlara, marketten banka atm.lerine, sağlık merkezinden fitness salonuna, sinema-tiyatro salonundan kuaförlerine kadar her şey yer almakta ve oluşturulan fiziki ve sosyal hizmetler öğrencilerin kullanımına sunulmaktadır.
Çok sayı ve çeşitlilikteki öğrenci kulüp ve toplulukları ile yurtiçi ve yurtdışı mekanlarda Kocaeli Üniversitesi öğrencileri çalışmalarını sergilemektedirler.
Engelsiz üniversite olma yolunda gerekli çalışmalara ağırlık veren Kocaeli Üniversitesi’nde bu alanda alt yapı çalışmalarının yanı sıra sportif ve sosyal alanda da adımlar atılmaktadır. Türkiye Özel Sporcular Eğitim ve Rehabilitasyon Derneği (TÖSSED) ile yapılan anlaşma ile hem özel sporculara hem sağlık hizmeti verilecek hem de spor çalışmalarına Kocaeli Üniversitesi ev sahipliği yapacaktır. Ayrıca bu alanda faaliyet gösteren “Engelliler Araştırma ve Uygulama Birimi” de engellilik kavramı hakkında farkındalık yaratmak için çalışmalarını yürütmektedir. (http://engelsiz.kocaeli.edu.tr/index.html)
2015 yılında aslına uygun olarak restore edilerek yapılan binanın giriş katında; Hat, Ebru, Tezhip, Minyatür, Osmanlıca, kurslarının verildiği atölyeler ve seminer salonu bulunmakta ayrıca üst katında bir şark salonu yer almaktadır. Kültür evinde alanlarında uzman ve akademisyen hocaların vereceği kurslara Kocaeli üniversitesi personeli, öğrencileri ve Kocaeli halkı ücretsiz olarak katılabilecektir
Ekonomik durumu iyi olmayan 2000 öğrenciye yemek bursu sağlanmaktadır.
Kocaeli Üniversitesindeki tüm birimlerde 500 kısmi zamanlı öğrenci çalıştırılmaktadır.
Ekonomik durumu iyi olmayan öğrencilere Kocaeli Üniversitesi Vakfı tarafından burs sağlanmaktadır.
Mevlana, Farabi ve Erasmus programları ile farklı ülkelerde veya şehirlerde eğitiminizi sürdürebilirsiniz.
Kulüpler üniversite öğrencileri için hem kendilerini geliştirmeleri açısından hem de okula adapte olmaları açısından çok önemlidir.
Okulumuzdaki kulüplerden bazıları,
Bağımlılıkla Mücadele ve Rehabilitasyon Kulübü
Barbaros Denizcilik Fakültesi Öğrenci Kulübü
Bilim Kurgu ve Fantastik Kurgu Kulübü
Çizgi Roman ve Animasyon Kulübü
Doğa ve Hayvan Dostları Kulübü
Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü
Diş Hekimliği Fakültesi Kulübü
Enerji Sistemleri Mühendisliği Kulübü
Kök Hücre Bilimsel Araştırma Kulübü
Mekatronik Mühendisliği Kulübü
Mimarlıkta Sayısal Tasarım Kulübü
Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Kulübü
Sağlık Bilim Araştırma Topluluğu Kulübü
Yorum yazabilmek için oturum açmanız gerekir.