Merhabaa, Yaşar Üniversitesi 2002 yılında İzmir’de kurulan bir vakıf üniversitesidir.
Bu üniversitede bulunan bölümlerin hepsinde kontenjan bulunmamaktadır. Kontenjan durumu seneden seneye değişmektedir. Detaylar için resmi siteyi ziyaret etmenizi öneririm.
Hukuk Fakültesi ve Sanat ve Tasarım Fakültesi eğitim dili %30İngilizce(Zorunlu Hazırlık Eğitimi),Meslek Yüksekokulu ve Adalet Meslek Yüksekokulu eğitim dili Türkçedir.(İsteğe Bağlı Hazırlık Eğitimi) Diğer bölümler için eğitim dili %100 İngilizcedir.(Zorunlu Hazırlık Eğitimi)
- Fen-Edebiyat Fakültesi
- İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
- İletişim Fakültesi
- İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi
- İşletme Fakültesi
- Hukuk Fakültesi
- Sanat ve Tasarım Fakültesi
- Mühendislik Fakültesi
- Mimarlık Fakültesi
Yaşar üniversitesinde gördüğünüz bölümlerin ücretlendirmesi ve burs imkanları ise aşağıdaki gibidir.
Eğitim Öğretim Bursu / İndirimi
ÖSYM tarafından burslu ve indirimli programlara yerleştirilen öğrencilere, ilgili mevzuat gereğince verilen burs ve indirimdir. Hazırlık Sınıfı dahil olmak üzere verilecek olan burs ve indirimlerde, burslu; öğrenim ücretinin tamamını, %50 indirimli; öğrenim ücretinin yarısını ve %25 indirimli öğrenim ücretinin dörtte birini kapsar. Eğitim Öğretim Bursu-İndirimi, öğrencinin mezun olana kadar azami eğitim süresi ön lisans için 4 yıl(8 dönem), lisans için 7 yıl (14 dönem) mevcut burslar kesilmeyecek. Azami süreler yükseköğretim kanununun belirlediği süredir. Bu süreler sonunda zaten ilişik kesilir. Özetle burs ve ÖSYM indirimleri, eğitim süresinde “disiplin cezası” veya “kurum içi başka programa yatay geçiş” halleri dışında kesilmeyecektir.
Akademik Başarı Bursu
Akademik Başarı Bursu için kayıtlı olduğu öğretim programında, değerlendirmenin yapıldığı akademik yılın sonunda Genel Not Ortalaması en az 3.00 olan öğrenciler değerlendirmeye alınır. Öğrencilerin değerlendirmenin yapıldığı akademik yıl (güz/bahar) içinde Üniversite Senatosu tarafından kabul edilen müfredatta belirtilen yıllık güz ve bahar AKTS toplamından az olmamak koşuluyla ders alması ve aldığı tüm derslerden başarılı olması gerekir.
Yetenek Bursu
Yetenek Bursu, Üniversite Mütevelli Heyeti onayı ile spor, sanat vb. alanlarda özel başarıların sahibi olmuş ve bu başarısını belgeleyen öğrencilere verilir. Yıllık eğitim ücretinin tamamını ya da bir bölümünü kapsayan Yetenek Bursu’nun süresi, her yıl yenilenir.
Barınma Bursu
İzmir İl sınırları dışında ikamet eden Eğitim-Öğretim Bursu kapsamında ÖSYS sınavında Dil puan türünde ilk 1000’de diğer puan türlerinde ilk 5000’de yer alarak Yaşar Üniversitesine giren ve tam burslu olarak kayıt yaptıran öğrenciler, Yaşar Üniversitesi Öğrenci Yurdundan kontenjan dahilinde ücretsiz olarak faydalanır.
Uluslararası Öğrenci Bursu
Rektörlüğün ve Mütevelli Heyetinin onayı ile uluslararası öğrencilere eğitim öğretim bursu verilmektedir. Bu burslar sınırlı sayıda olup, akademik başarısı yüksek adaylara %25, %50 veya %100 oranında verilebilmektedir.
Şehit ve Malul Gazi Bursu
Öğrenci Seçme Yerleştirme sınavı sonucunda Yaşar Üniversitesinin Burssuz programlarından birine girme hakkı kazanan şehitlerin eşleri ve çocuklarına, malul gazilere ve çocuklarına, Mütevelli Heyet tarafından tahsis edilen kontenjan dahilinde burs verilebilir.
Burslu Öğrencilerin Yurttan Yararlanması
Yaşar Üniversitesi burslarından herhangi birini kazanan öğrencilere Mütevelli Heyet kararı ile ayrıca Barınma Bursu da verilebilir. Barınma Bursu, ait olduğu eğitim yılı bitiminde sona erer. Öğrenci barınma bursuna hak kazanma koşullarını sağladığı her öğretim yılı için Mütevelli Heyet kararı ile bu bursu tekrar alabilir. Detaylı bilgi alabilmek için; https://oim.yasar.edu.tr/burslar/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.
2019-2020 Akademik Yılında Öğrenim Ücreti
2019-2020 Akademik Yılı yeni kayıtlanacak öğrenciler için geçerlidir.
- Hazırlık sınıfı : 42.500 TL (*)
- Tüm fakülteler : 42.500 TL
- Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu : 41.000 TL
- Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü : 42.500 TL
- Meslek Yüksekokulu : 20.000 TL
Bölümünüzü seçtiniz, fakültenize yerleştiniz ama farklı bir bölüm istiyorsunuz. Bu durumda birçok üniversite gibi Yaşar üniversitesi de sizlere çap ve yandal imkanı sunuyor. Çap imkanı için gerekli not ortalamanızın minimum 3.00 olması, yandal için ise 2.50 olması gerekiyor.
Üniversite hakkındaki akademik bilgilerin dışında kampüs hayatı ve yaşam alanları da üniversitemizi seçmeden göz atmamız gereken başlıklardır. Yaşar üniversitesinin kampüsü içinde spor tesisleri, tırmanma duvarı ve dans stüdyosu gibi olanaklar bulunmaktadır.
Kampüs içinde yurt imkanı bulunmaktadır.
2019-2020 Akademik Yılı Yurt Ücretleri
- Depozito : 1.500 TL
- Tek kişilik oda (konaklama + kahvaltı) : 21.250 TL
- İki kişilik oda (konaklama + kahvaltı) : 14.000 TL
- Üç kişilik oda (konaklama + kahvaltı) : 12.000 TL
Üniversiteler yalnızca aldığımız diplomalar ile sınırlı olmamalı, okurken yaptıklarımızın ve kendimizi geliştirdiğimiz alanların bizi geleceğe hazırlayacağını unutmamak gerekir. Bu yüzden sizlerle üniversitelerin araştırma birimlerini ve öğrenci kulüplerini sırasıyla paylaşmak istiyorum.
ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZLERİ
- AB Araştırma ve Uygulama Merkezi
- Açık ve Uzaktan Öğrenme Merkezi
- Akademik Yazım Merkezi
- Akdeniz Uygulama ve Araştırma Merkezi
- Tasarım Uygulama ve Araştırma Merkezi
- Sürekli Eğitim Merkezi (YÜSEM)
- Uluslararası Hukuk Uyg. ve Araş.M.
ÖĞRENCİ KULÜPLERİ
- ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE TOPLULUĞU
- BAYRAK FOOTBALL TOPLULUĞU
- BİLİM KURGU ve FANTEZİ TOPLULUĞU
- CAPOEIRA TOPLULUĞU
- ÇEVİRİ TOPLULUĞU
- DAĞCILIK VE DOĞA SPORLARI TOPLULUĞU
- DANS TOPLULUĞU
- DENİZCİLİK TOPLULUĞU
- DIŞ TİCARET TOPLULUĞU
- EDEBİYAT TOPLULUĞU
- EKONOMİ TOPLULUĞU
- ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ TOPLULUĞU
- ENERJİ VERİMLİLİĞİ VE YÖNETİMİ TOPLULUĞU
- ENGELSİZ YAŞAM TOPLULUĞU
- ERASMUS STUDENT NETWORK TOPLULUĞU
- E-SPOR TOPLULUĞU
- FİKİR VE SANAT TOPLULUĞU
- GASTRONOMİ TOPLULUĞU
- GIDA VE TARIM TOPLULUĞU
- HALK OYUNLARI TOPLULUĞU
- HAYVANLARI KORUMA TOPLULUĞU
- HUKUK TOPLULUĞU
- IEEE (MÜHENDİSLİK) TOPLULUĞU
- İLETİŞİM TOPLULUĞU
- İNSAN HAKLARI TOPLULUĞU
- İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ TOPLULUĞU
- İŞ KADINLARI TOPLULUĞU
- İŞLETME TOPLULUĞU
- KARİYER VE İNOVASYON TOPLULUĞU
- KÜLTÜR TOPLULUĞU
- LOJİSTİK TOPLULUĞU
- MİMARLIK VE TASARIM TOPLULUĞU
- MODEL BİRLEŞMİŞ MİLLETLER TOPLULUĞU
- MÜNAZARA TOPLULUĞU
- MÜZİK TOPLULUĞU
- OKÇULUK TOPLULUĞU
- OMBUDSMANLIK TOPLULUĞU
- PSİKOLOJİ TOPLULUĞU
- SATRANÇ TOPLULUĞU
- SAVUNMA SANATLARI TOPLULUĞU
- SİNEMA TOPLULUĞU
- SUALTI TOPLULUĞU
- TİYATRO TOPLULUĞU
- ULUSLARARASI İLİŞKİLER TOPLULUĞU
- UZAY VE HAVACILIK TOPLULUĞU
- YELKEN TOPLULUĞU
Spor Takımları
Üniversiteye geldiniz, koşulları incelediniz ve artık buranın bir öğrencisisiniz. Fakat asla atlamamanız gereken bir şey, buradan mezun olduktan sonra ne olacağıdır. Üniversiteler eğitim sürecinde olduğu kadar mezun olduktan sonra da size destek sağlayan veya desteğinizi bekleyen kurumlardır.
Bu doğrultuda Yaşar Üniversitesi mezunlar için kurmuş olduğu Kariyer ve Mezunlar Derneği ile öğrencilik sürecinde ve sonrasında kariyer odaklı eğitimler vermek, planlamalar yapmak gibi etkinlikler ile öğrencileri bilgilendirmeyi amaçlamıştır. Bu etkinlikler kapsamında staj ve iş hakkında bilgiler vermek, mezun söyleyişleri, öğrenci yönlendirmeleri, kariyer günleri gibi bilgilendirici içerikler bulunmaktadır.
Yorum yazabilmek için oturum açmanız gerekir.